Szezámos kifli

4 fő részére

Nehézség:

közepes

hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg nagy zsírtartalmú margarin
  • 2 tojássárgája
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál cukor
  • 3 dkg élesztő, amit pici tejben felfuttatunk
  • szezámmag
  • annyi tejföl amennyit felvesz, hogy jó puha tésztát kapjunk
  • kevés olaj

Elkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojássárgákat, az élesztőt, a sót, a cukrot és tejfölt (annyit, amennyit felvesz). Jó puha tésztát dolgozunk ki. Elosztjuk 6 darab cipóra és hagyjuk fél órát letakarva, hogy megkeljen, aztán minden cipót kerekre kinyújtunk és 8 darabra osztjuk, megkenjük olajjal és 8 darab kiflit csinálunk, amit megmártunk a tojásfehérjében és utána a szezámmagban, tepsibe rakjuk, nem túl közel egymáshoz, és 20-25 percig sütjük 180-220 fokon.

Megjegyzés

Nagyon finom és mutatós tészta. A receptet "Szikszainé, Nagykároly, Románia" aláírással küldték be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.